top of page

Εβδομαδιαίες αποδόσεις αγορών

Η χρονιά ξεκίνησε πολύ θετικά για τις ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές, με τον Γερμανικό δείκτη DAX να κλείνει την εβδομάδα με άνοδο 5% και τον Γαλλικό CAC 40 με άνοδο 6%.


Πολύ εντυπωσιακό ξεκίνημα για τις χρηματιστηριακές αγορές της ευρωζώνης με πολλές μετοχές να κλείνουν σε υψηλό 52 εβδομάδων.


Οι επενδυτές αναθάρρησαν με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat για τον πληθωρισμό στην περιοχή του Ευρώ. Οι εκτιμήσεις για τον πληθωρισμό του Δεκεμβρίου είναι 9,2% μειωμένος σε σχέση με τον Νοέμβριο (10,1%) και τον Οκτώβριο (10,6%).


Όσον αφορά την χώρα, η εκτίμηση της Eurostat για τον πληθωρισμό του Δεκεμβρίου ανέρχεται στο 7,6% (Νοέμβριος 2022: 8,8% - Οκτώβριος 2022: 9,5%).


Όλα τα στοιχεία δείχνουν μια σταδιακή αποκλιμάκωση των πληθωριστικών πιέσεων αλλά ο δείκτης εξακολουθεί να είναι πολύ υψηλός και να απέχει παρασάγγας από τον στόχο του 2%.


Στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού η εβδομάδα έκλεισε ανοδικά αλλά με συνεχείς εναλλαγές μεταξύ θετικού και αρνητικού προσήμου.


Στην δική μας χρηματιστηριακή αγορά, η εβδομάδα έκλεισε με χαμόγελα, με τον Γενικό Δείκτη να προσεγγίζει για ακόμη μια φορά την αντίσταση των 950 μονάδων. Πολλές μετοχές έκλεισαν στα υψηλά έτους (όπως η Aegean Airlines, ο Μυτιληναίος, τα Ελληνικά Πετρέλαια και η Motor Oil).



Στις αγορές ομολόγων παρατηρούμε τους τελευταίους μήνες σταδιακή αποκλιμάκωση των επιτοκίων κάτι το οποίο ίσως δείχνει ότι τα χειρότερα πέρασαν.









NKDI0290_edited.jpg

Λίγα λόγια για μένα...

Let the posts
come to you.

Thanks for submitting!

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Pinterest
bottom of page