top of page

Καστοριά: Τα οικονομικά μιας φθινοπωρινής απόδρασης

Πόσο κοστίζει μια απόδραση του Σαββατοκύριακου σε μια μικρή επαρχιακή πόλη; Τα οικονομικά….της αναψυχής είναι εδώ για να σας δώσουν την απάντηση.


Καστοριά...από τις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδας
Καστοριά...από τις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδας

Το Φθινόπωρο η χώρα μας έχει πολλούς κοντινούς προορισμούς όπου μπορούμε να αποδράσουμε από την καθημερινότητα.


Αλλά επειδή οι περισσότεροι έχουμε ήδη πάει διακοπές το καλοκαιράκι και έχουμε ξοδέψει αρκετά (γιατί στις καλοκαιρινές διακοπές πάντα ξεφεύγουμε από το budget!!!), θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για να μην βγούμε εκτός προϋπολογισμού!!!


Εγώ επειδή δεν πήγα φέτος το καλοκαίρι διακοπές, αποφάσισα να κάνω μια μίνι απόδραση... μήπως και ξεχάσω το φετινό καλοκαίρι που πέρασε χωρίς ούτε μια μέρα άδεια!!! (χαχαχα)


Στους υπολογισμούς που έκανα στο κεφάλι μου (ποτέ φωναχτά για να μην με χαρακτηρίσει τσιγγούνη η σύζυγος μου) προέβλεψα συνολική δαπάνη περίπου 500€! Και έπεσα διάνα...

Το σύνολο της δαπάνης για ένα διήμερο στην πόλη της Καστοριάς ανήλθε στα 526€
Το σύνολο της δαπάνης για ένα διήμερο στην πόλη της Καστοριάς ανήλθε στα 526€

Το βασικό έξοδο όπως βλέπετε και στον πίνακα, είναι το ξενοδοχείο το οποίο μου κόστισε 180€ για δύο διανυκτερεύσεις (ξενοδοχείο Doltso Hotel...το συστήνω ανεπιφύλακτα).


Το δεύτερο μεγαλύτερο έξοδο είναι τα καύσιμα. Ξεκίνησα το road trip από την Κομοτηνή και επέστρεψα στην Χρυσούπολη. Η συνολική απόσταση που διένυσα είναι 802 χλμ. και το ποσό που διέθεσα για καύσιμα (βενζίνη) ανήλθε στα 138 ευρώ.


Η τρίτη μεγαλύτερη δαπάνη αφορούσε το φαγητό...πήγαμε δύο φορές σε ταβέρνα (Παρασκευή και Σάββατο) και πληρώσαμε σύνολο 83,10€.


Το φαγητό στην πόλη της Καστοριάς είναι πολύ ποιοτικό και το προσωπικό όπου πήγαμε ήταν πολύ ευγενικό.


Φυσικά υπάρχουν και πιο φθηνές λύσεις για να εξοικονομήσετε χρήματα στο κομμάτι της εστίασης...μπορείτε να επισκεφθείτε κάποιο από τα πολλά fast food ή πιτσαρίες.


Μέσα στον προυπολογισμό που θα καταρτίσετε, να συμπεριλάβετε καφέδες, επισκέψεις σε αξιοθέατα και μουσεία καθώς και δωράκια για τους κοντινούς σας ανθρώπους.


Στο διάγραμμα πίτας βλέπουμε ότι την μερίδα του λέοντος έχει η δαπάνη για το ξενοδοχείου που ανήλθε στο 34% των συνολικών δαπανών
Στο διάγραμμα πίτας βλέπουμε ότι την μερίδα του λέοντος έχει η δαπάνη για το ξενοδοχείο που ανήλθε στο 34% των συνολικών δαπανών

Γενικές εντυπώσεις


Ήταν η πρώτη φορά που επισκέφθηκα την πόλη της Καστοριάς και έφυγα με τις καλύτερες εντυπώσεις.


Είναι μια πόλη η οποία προσφέρει την ηρεμία και την χαλάρωση που ψάχνει κάποιος κάνοντας μια απόδραση του Σαββατοκύριακου.


Και από οικονομικής άποψης θεωρώ ότι είναι μια value for money επιλογή.


Καλό φθινόπωρο!


ΥΓ: Αν δεν έχετε ξαναπάει στην Καστοριά και θέλετε να πάρετε μια πρώτη γεύση για το τι θα συναντήσετε, δείτε στο YouTube την εκπομπή του Τάσου Δούση όταν την επισκέφθηκε...με βοήθησε πολύ στο να οργανώσω το καθημερινό μου πρόγραμμα.


NKDI0290_edited.jpg

Λίγα λόγια για μένα...

Let the posts
come to you.

Thanks for submitting!

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Pinterest
bottom of page