top of page

Ο Γενικός Δείκτης με το καλημέρα... του 2024 στο +5%

Στο Ελληνικό Χρηματιστήριο ο ενθουσιασμός και η αισιοδοξία κυριαρχούν μεταξύ των επενδυτών και για το 2024


ευτυχισμένοι επενδυτές

Την Παρασκευή ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 1.352 μονάδες και πλέον πολλοί αναλυτές άρχισαν να μιλούν για τις 1.500 μονάδες.


Σημαντική άνοδος για τις Τραπεζικές μετοχές με πρωταγωνιστή την Εθνική Τράπεζα, ενώ ο ΤΙΤΑΝ που περιλαμβάνεται στο προσωπικό μου χαρτοφυλάκιο ξεπέρασε με ευκολία τα 22€ φτάνοντας σε κεφαλαιοποίηση τα 1,74 δις ευρώ.


Την εβδομάδα που μας έρχεται τα μάτια όλων θα είναι στην έκδοση του εταιρικού ομολόγου της Autohellas ύψους 200 εκατ. ευρώ.


Στις ξένες αγορές είχαμε συγκρατημένη εβδομάδα λόγω των ανησυχιών που δημιούργησαν οι ανακοινώσεις για την άνοδο του πληθωρισμού.


Πιο συγκεκριμένα στις Η.Π.Α. ο πληθωρισμός αυξήθηκε τον Δεκέμβριο στο 3,4% από 3,1% τον προηγούμενο μήνα. Στην Ευρωζώνη ο πληθωρισμός αναμένεται τον Δεκέμβριο να ανέβει στο 2,9% από 2,4% που έκλεισε τον Νοέμβριο.


Αυτό σημαίνει ότι όσοι ονειρεύονταν μειώσεις επιτοκίων το α' τρίμηνο του 2024 μάλλον θα χρειαστεί να περιμένουν για τουλάχιστον ένα εξάμηνο.


Πολύ δυναμικό ξεκίνημα για τον Γενικό Δείκτη του Ελληνικού Χρηματιστηρίου
Πολύ δυναμικό ξεκίνημα για τον Γενικό Δείκτη του Ελληνικού Χρηματιστηρίου

Στις αγορές ομολόγων δεν είχαμε κάποια ιδιαίτερη μεταβολή παρά τις γεωπολιτικές εντάσεις που συνεχίζουν να είναι στο προσκήνιο και την νέα χρονιά.


Το euribor τριμήνου παρέμεινε στα υψηλά επίπεδα του 3,93%.


Το Αμερικανικό δεκαετές φλερτάρει πάλι με το επίπεδο του 4%.
Το Αμερικανικό δεκαετές φλερτάρει πάλι με το επίπεδο του 4%.



NKDI0290_edited.jpg

Λίγα λόγια για μένα...

Let the posts
come to you.

Thanks for submitting!

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Pinterest
bottom of page