top of page

Προσπάθησαν να διορθώσουν...αλλά δεν θέλουν...και έκλεισαν θετικά...

Μεγάλες διακυμάνσεις είχαμε την εβδομάδα που μας πέρασε στις χρηματιστηριακές αγορές, αλλά τελικά οι περισσότερες έκλεισαν με θετικό πρόσημο.



Την Δευτέρα ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, γκρεμίστηκε κάτω απο τις 1.400 μονάδες κλείνοντας στο -2,5%. Στην συνέχεια όμως και καθώς κυλούσε η εβδομάδα, επανήλθαν οι αγοραστές και ο Δείκτης έκλεισε και πάλι πάνω από τις 1.400 μονάδες.


Η επαναφορά στα υψηλά του έτους συνοδεύτηκε από τα πολύ καλά οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσαν η Εθνική Τράπεζα, η Aegean Airlines, ο ΤΙΤΑΝ και ο ΟΠΑΠ.


Αυξημένα έσοδα, κέρδη και φυσικά...μερίσματα. Έχουμε αναφέρει πολλές φορές ότι η άνοδος του Ελληνικού Χρηματιστηρίου είναι υγιής και στηρίζεται στα καλά θεμελιώδη των εισηγμένων εταιρειών, τα θετικά μακροοικονομικά μεγέθη της Ελληνικής Οικονομίας και την πολιτική σταθερότητα.


Στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές αγορές είχαμε θετικές αποδόσεις ενώ στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού οι αγορές έκλεισαν σχεδόν αμετάβλητες.


Ο Γενικός Δείκτης παρά την μικρή διόρθωση παραμένει στην κορυφή των ετήσιων αποδόσεων
Ο Γενικός Δείκτης παρά την μικρή διόρθωση παραμένει στην κορυφή των ετήσιων αποδόσεων

Στις αγορές των ομολόγων είχαμε σημαντική άνοδο των αποδόσεων μετά από δύο συνεχόμενες πτωτικές εβδομάδες. Το Αμερικανικό δεκαετές ομόλογο έκλεισε στο 4,30% και το αντίστοιχο Γαλλικό πλησίασε σημαντικά στο +3%.


Η διαφορά στο spread μεταξύ Ισπανικού και Ελληνικού ομολόγου περιορίστηκε σημαντικά φτάνοντας τις πέντε μονάδες βάσης.


Το euribor τριμήνου παραμένει πάνω από το 3,90% κλείνοντας την εβδομάδα στο 3,93%.


Το Γαλλικό δεκαετές ομόλογο πλησιάζει το 3%
Το Γαλλικό δεκαετές ομόλογο πλησιάζει το 3%




NKDI0290_edited.jpg

Λίγα λόγια για μένα...

Let the posts
come to you.

Thanks for submitting!

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Pinterest
bottom of page