top of page

Ετοιμάζομαι για νέες μετοχές Mercedes...

... αρκεί να πιάσει τα 65€ που είναι η νέα τιμή στόχος μετά την πρώτη μου αγορά στα 71,08€.


Η εμβληματική σειρά S Class της Mercedes
Η εμβληματική σειρά S Class της Mercedes

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, φέτος αγόρασα 30 μετοχές της Γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας στα 71,08€ και η δεύτερη αγορά που θέλω να κάνω είναι σε τιμή 10% χαμηλότερα.


Αυτό έχει δύο πλεονεκτήματα.


Καταρχάς θα ρίξω την μέση τιμή κτήσης και δευτερευόντως θα έχω καλύτερη μερισματική απόδοση εάν η εταιρεία μοιράσει του χρόνου το ίδιο μέρισμα με φέτος (5,20€ ανά μετοχή).


Κατά την χθεσινή μέρα έκλεισε στα 65,86€ οπότε πλησίασε σημαντικά στην τιμή στόχο των 65€.


Γενικά όλη η εβδομάδα ήταν δύσκολη για τις μετοχές των επιχειρήσεων της μεταποίησης καθώς τα στοιχεία από τις ΗΠΑ και την Ευρωζώνη δείχνουν συνεχή μείωση της παραγωγής προϊόντων.


Κατά τα άλλα πάντως ήταν μια πολύ θετική εβδομάδα για τα χρηματιστήρια του κόσμου με τον S&P 500 να ξεπερνά τις 4.500 μονάδες και τον Γερμανικό δείκτη DAX να προσεγγίζει τις 16.000 μονάδες.


Πολύ θετική η εβδομάδα που μας πέρασε η οποία διέκοψε την διορθωτική κίνηση του Αυγούστου
Πολύ θετική η εβδομάδα που μας πέρασε η οποία διέκοψε την διορθωτική κίνηση του Αυγούστου

Στις αγορές ομολόγων οι αποδόσεις μειώθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα, αλλά εξακολουθούν να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, με το Αμερικανικό δεκαετές να είναι πάνω από 4%, το αντίστοιχο Γαλλικό πάνω από 3% και το Γερμανικό στο 2,50%.


Το euribor τριμήνου συνέχισε να κινείται σταθεροποιητικά στην περιοχή του 3,70% - 3,80% και το euribor εξαμήνου είναι πλέον μια ανάσα από το 4% κλείνοντας την Παρασκευή στο 3,98%.


Οι αποδόσεις των δεκαετών ομολόγων παραμένουν σε υψηλά επίπεδα
Οι αποδόσεις των δεκαετών ομολόγων παραμένουν σε υψηλά επίπεδα

Τα ανωτέρω, δεν αποτελούν προτροπή ή σύσταση για αγορά, πώληση ή οποιαδήποτε πράξη ή συμμετοχή σε πράξεις επί μετοχών, ομολόγων και λοιπών χρηματοοικονομικών προϊόντων και υπηρεσιών.




NKDI0290_edited.jpg

Λίγα λόγια για μένα...

Let the posts
come to you.

Thanks for submitting!

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Pinterest
bottom of page