top of page

Η Γερμανία και η Γαλλία στο -3%... η Ελλάδα στο -0,69%

Η Ελληνική χρηματιστηριακή αγορά συνεχίζει την αυτόνομη πορεία της σε σχέση με τις Ευρωπαϊκές Χρηματιστηριακές αγορές.


stock markets and coffee

Την εβδομάδα που μας πέρασε η Κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας αύξησε τα επιτόκια της κατα 50 μονάδες βάσης στο 5%. Ο υψηλός πληρθωρισμός, ο οποίος τον Μάϊο παρέμεινε στα ίδια επίπεδα με τον Απρίλιο κλείνοντας στο 8,7%, συνέβαλλε σημαντικά στην λήψη της απόφασης αυτής.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας της Αγγλίας, η αύξηση αυτή δεν θα επηρεάσει σημαντικά τα νοικοκυριά, λόγω του ότι η μεγάλη πλειοψηφία των στεγαστικών δανείων έχει σταθερό επιτόκιο.


Η Ελβετική Κεντρική Τράπεζα αποφάσισε και αυτή να προβεί την προηγούμενη εβδομάδα σε αύξηση επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης φτάνοντας το 1,75% από 1,50%.


Στις χρηματιστηριακές αγορές είχαμε διόρθωση και στις δύο οχθες του Ατλαντικού. Οι Ευρωπαϊκές αγορές διόρθωσαν πάνω από 3% ενώ στις Η.Π.Α. ο δείκτης Dow Jones έπεσε 1,67% και ο S&P 500 έπεσε 1,39%.



Το Ελληνικό Χρηματιστήριο εξακολουθεί να κρατάει τα υψηλά κέρδη του 2023.
Το Ελληνικό Χρηματιστήριο εξακολουθεί να κρατάει τα υψηλά κέρδη του 2023.

Το euribor τριμήνου ανέβηκε στο 3,61%, αυξανόμενο κατά 0,10% την εβδομάδα που μας πέρασε και το euribor εξαμήνου μια ανάσα από το 4%, στο 3,93%.


Στις αγορές ομολόγων δεν παρατηρήθηκε ιδιαίτερη μεταβλητότητα.


Το επιτόκιο του Ελληνικού δεκαετούς ομολόγου συνεχίζει την πτωτική του πορεία η οποία θα επιταχυνθεί όσο πλησιάζουμε στην επανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας.



Το Ελληνικό δεκαετές ομόλογο έκλεισε στο 3,57%
Το Ελληνικό δεκαετές ομόλογο έκλεισε στο 3,57%




NKDI0290_edited.jpg

Λίγα λόγια για μένα...

Let the posts
come to you.

Thanks for submitting!

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Pinterest
bottom of page