top of page

Ηρεμία στις αγορές

Η τελευταία εβδομάδα χαρακτηρίστηκε από ηρεμία στις αγορές, οι οποίες κράτησαν τα κέρδη της ανοδικής αντίδρασης που είδαμε πριν απο δύο εβδομάδες


Συνεχεις υπλογισμοί για τους επενδυτές

Τα πολύ καλά αποτελέσματα των εταιρειών για το γ' τρίμηνο του 2023 σε συνδυασμό με την αποκλιμάκωση του πληθωρισμού και στις δύο όχθες του Ατλαντικού βοηθούν τις αγορές να διατηρήσουν τα κέρδη της χρονιάς.


Σχεδόν ενάμιση μήνα πριν μας αποχαιρετήσει το 2023, βλέπουμε ότι οι επενδυτές συνηθίζουν πλέον στο περιβάλλον των υψηλών επιτοκίων ενώ και οι καταναλωτές δεν φαίνεται να επηρεάζονται ιδιαίτερα...οι επιχειρήσεις βλέποντας την ζήτηση για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους να είναι αμετάβλητη ή και καλύτερη σε σχέση με την περσινή χρονιά, συνεχίζουν να προχωρούν στην υλοποίηση των επενδυτικών τους πλάνων παρά το αυξημένο κόστος κεφαλαίων.


Ο χρηματιστηριακός δείκτης S&P 500 έχει απόδοση από την αρχή της χρονιάς +15% και ο Γερμανικός δείκτης DAX πλησίασε στο 10%.

Μικρές διακυμάνσεις στα χρηματιστήρια επικράτησαν καθ' όλη την διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας
Μικρές διακυμάνσεις στα χρηματιστήρια επικράτησαν καθ' όλη την διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας

Στις αγορές ομολόγων είχαμε μια ανεπαίσθητη άνοδο των αποδόσεων ενώ το euribor τριμήνου έκλεισε στο 3,99%, μια ανάσα από το 4%. Το αντίστοιχο euribor του εξαμήνου έκλεισε στο 4,07%.



Το Ελληνικό δεκαετές ομόλογο κάτω του 4% και πολύ κοντά στο Ισπανικό
Το Ελληνικό δεκαετές ομόλογο κάτω του 4% και πολύ κοντά στην απόδοση του Ισπανικού




NKDI0290_edited.jpg

Λίγα λόγια για μένα...

Let the posts
come to you.

Thanks for submitting!

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Pinterest
bottom of page