top of page

Απόδοση άνω του 10% σε Ελλάδα, Γερμανία και Η.Π.Α.

Ανοδικά ξεκίνησε και το δεύτερο εξάμηνο της χρονιάς με τους χρηματιστηριακούς δείκτες να καταγράφουν νέα ιστορικά υψηλά.


Στις Η.Π.Α. ο δείκτης S&P 500, μετά από αρκετές συνεδριάσεις κατάφερε να σπάσει ανοδικά το threshold των 5.500 μονάδων και να κλείσει σε νέο ιστορικό υψηλό (5.567 μονάδες).


Την επόμενη εβδομάδα ξεκινούν οι ανακοινώσεις των οικονομικών αποτελεσμάτων του α' εξαμήνου, που θα δώσουν και τον τόνο για την πορεία των αμερικανικών δεικτών.


Την Πέμπτη 11 Ιουλίου ανακοινώνει αποτελέσματα η Pepsico, ενώ την επόμενη μέρα μπαίνουν στον χορό των αποτελεσμάτων οι μεγάλες τράπεζες των Η.Π.Α. και πιο συγκεκριμένα η JP Morgan Chase Bank, η Wells Fargo και η Citigroup.


Η Ευρώπη την εβδομάδα που μας πέρασε κινήθηκε σε ρυθμούς εκλογών σε Γαλλία και Μεγ. Βρετανία. Οι χρηματιστηριακοί δείκτες είχαν θετικές αποδόσεις, ενώ η Γαλλική αγορά φαίνεται να ξεπερνάει το αρχικό σοκ των ευρωεκλογών και του α' γύρου των βουλευτικών εκλογών, καταγράφοντας εβδομαδιαία άνοδο +2,62%.


Την αυριανή μέρα αναμένεται να διεξαχθεί ο δεύτερος γύρος των Γαλλικών βουλευτικών εκλογών, αλλά ανεξαρτήτως αποτελέσματος, τα προβλήματα του υψηλού χρέους (110% επί του ΑΕΠ) και του μεγάλου ελλείμματος (5,5% επί του ΑΕΠ) θα παραμείνουν και θα αναζητούν πιεστικές λύσεις.


Ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών είχε ισχυρή άνοδο με +2,58%
Ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών είχε ισχυρή άνοδο με +2,58%

Ομόλογα


Την εβδομάδα που μας πέρασε είχαμε αποκλιμάκωση των αποδόσεων στα περισσότερα 10ετή ομόλογα.


Το Ιταλικό δεκαετές έπεσε μετά από πολύ καιρό κάτω από το threshold του 4% και το αντιστοιχό αμερικανικό απομακρύνθηκε από το επίπεδο του 4,50%.


Το Ιταλικό δεκαετές έπεσε κάτω από το επίπεδο του 4%
Το Ιταλικό δεκαετές έπεσε κάτω από το επίπεδο του 4%

Το euribor τριμήνου δεν είχε σημαντικές διακυμάνσεις την εβδομάδα που μας πέρασε, κλείνοντας στο 3,70%.



Comments


NKDI0290_edited.jpg

Λίγα λόγια για μένα...

Let the posts
come to you.

Thanks for submitting!

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Pinterest
bottom of page