top of page

Εβδομαδιαίες αποδόσεις αγορών

Το εβδομαδιαίο πάρτυ των αγορών χάλασε την Παρασκευή...



... αλλά τουλάχιστον έκλεισαν με θετικό πρόσημο και στις δύο αντίπερα όχθες του Ατλαντικού.


Από την προηγούμενη Παρασκευή φάνηκε ότι οι αγορές θα αντιδρούσαν στην προσέγγιση των χαμηλών έτους κάτι το οποίο επιβεβαιώθηκε την τρέχουσα εβδομάδα μέχρι την Πέμπτη κατά την οποία έκαναν ένα rebound με καλές αποδόσεις.


Κατά την χθεσινή ημέρα όμως, και ιδιαίτερα στην Αμερική, όσο περνούσε η ώρα της συνεδρίασης τόσο βυθίζονταν οι δείκτες με αποτέλεσμα ο Dow Jones να κλείσει χαμηλότερα κατά 2,1% ενώ ο S&P 500 σημείωσε πτώση 2,8% επαναπροσεγγίζοντας το "οχυρό" των 3.600 μονάδων.



Στις συνεδριάσεις της επόμενης εβδομάδας τον τόνο θα τον δώσουν τα εταιρικά αποτελέσματα του γ' τριμήνου καθώς το earnings calendar περιλαμβάνει εταιρείες όπως η Goldman Sachs, η Blackrock, η Morgan Stanley, η Delta Airlines, η JP Morgan Chase Bank, η Citigroup κλπ.


Σε αυτό το τρίμηνο θα αρχίσει σταδιακά να φαίνεται πόσο έχει επηρεαστεί η κατανάλωση λόγω του πληθωρισμού αν και το τελευταίο τρίμηνο θα προσφέρει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα.





Την τρέχουσα εβδομάδα ανακοίνωσε αποτελέσματα γ' τριμήνου 2022 η Levi Strauss & Co , η εταιρεία που παράγει τα πολύ γνωστά μας Levi's jeans.

Στην γεωγραφική διασπορά των πωλήσεων του γ' τριμήνου 2022, παρατηρήσαμε ότι υπήρξε αύξηση στις ΗΠΑ (+3%) και στην Ασία (+36%) αλλά στην Ευρώπη παρουσιάστηκε σημαντική κάμψη της τάξεως του 9% (χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι διακυμάνσεις στις συναλλαγματικές ισοτιμίες - constant-currency basis).


Από τις 9 ποσοστιαίες μονάδες, οι 4 αφορούν την απώλεια της Ρωσικής αγοράς.

Τα καθαρά κέρδη της επιχείρησης στο εννιάμηνο του 2022 ανήλθαν στα 418 εκατ. $ αυξημένα κατά 4,5% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2021 (400εκατ. $), με τα ταμειακά της διαθέσιμα να προσεγγίζουν το μισό δις δολάρια. Οι μακροπρόθεσμες τραπεζικές της υποχρεώσεις μειώθηκαν στα 963 εκατ. $ από 1,02 δις το 2021.

Η τιμή της μετοχής της σημείωσε χθες μεγάλη πτώση κατά 11,68% κλείνοντας στα 14,07$, ενώ τα τελευταία τέσσερα τρίμηνα το συνολικό μέρισμα ανήλθε στα 0,40$ ανά μετοχή.


Όσον αφορά τις αποδόσεις των ομολόγων διατηρήθηκαν και αυτή την εβδομάδα σε υψηλά επίπεδα προσφέροντας σε ορισμένες περιπτώσεις δελεαστικές αποδόσεις για επενδυτές με μακροπρόθεσμο επενδυτικό ορίζοντα.





NKDI0290_edited.jpg

Λίγα λόγια για μένα...

Let the posts
come to you.

Thanks for submitting!

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Pinterest
bottom of page