top of page

Τι είναι το Apple Savings Account που προσφέρει επιτόκιο 4,15% ;

Η Apple την προηγούμενη εβδομάδα τάραξε τα νερά της Τραπεζικής αγοράς, με το νέο της καταθετικό προϊόν το οποίο προσφέρει 10πλάσια απόδοση από τον μέσο όρο της αγοράς.

apple building
Το διάσημο brand name

Η Apple λανσάρει ένα νέο καταθετικό λογαριασμό σε συνεργασία με την Goldman Sachs ο οποίος προσφέρει επιτόκιο 4,15%.


Ένας καταθέτης που βάζει 1.000$ στον λογαριασμό του σε μια Αμερικανική Τράπεζα με επιτόκιο 0,39%, θα λάβει σε ένα χρόνο τόκο 3,9$.

Αν όμως καταθέσει 1.000$ στον λογαριασμό της Apple θα λάβει τόκο 41,5$ δηλαδή 10πλάσιο τόκο!!!


Είναι όμως τα χρήματα μου ασφαλισμένα από τον FDIC (Ομοσπονδιακή υπηρεσία ασφάλισης καταθέσεων);


Τα χρήματα είναι ασφαλισμένα καθώς πλέον η Goldman Sachs έχει Τραπεζική άδεια που της δόθηκε το 2008 όταν έφτασε στο χείλος του γκρεμού λόγω της κρίσης στα ενυπόθηκα στεγαστικά δάνεια. Η άδεια αυτή, της εξασφάλισε ρευστότητα από την Federal Reserve και έτσι απέφυγε να ακολουθήσει τον δρόμο των ανταγωνιστριών της Bear Stearns και Lehman Brothers.


Οπότε οι καταθέτες του Apple Savings Account υπόκεινται στην ασφάλιση των καταθέσεων μέχρι 250.000$ που προσφέρει η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία FDIC.

Επίσης ο λογαριασμός αυτός έχει κανονικά τον δικό του τραπεζικό αριθμό στον οποίο μπορούν να σας αποστέλλουν χρήματα, να κάνετε αναλήψεις, να στέλνετε εμβάσματα και έχει το SWIFT Code της Goldman Sachs που είναι o GSCMUS33XXX.


Πρόκειται δηλαδή για ένα τραπεζικό λογαριασμό που δεν διαφέρει σε τίποτα όσον αφορά την λειτουργικότητα του από τους απλούς τραπεζικούς λογαριασμούς που όλοι γνωρίζουμε.... ή μάλλον διαφέρει σε κάποια πράγματα...και πιο συγκεκριμένα στα έξοδα! Δεν έχει προμήθεια ανοίγματος και διακράτησης λογαριασμού, ούτε έχει ελάχιστο ποσό κατάθεσης για το άνοιγμα του λογαριασμού.

Υπάρχει μόνο ανώτατο όριο καταθέσεων τις οποίες μπορείτε να διατηρείτε στον λογαριασμό, το οποίο ανέρχεται στα 250.000$.


Ποιοι μπορούν να αποκτήσουν τον λογαριασμό Apple Savings Account ;


Τον λογαριασμό αυτό μπορούν να τον ανοίξουν οι κάτοχοι της κάρτας Apple Card μέσω του Apple Wallet. Η διαδικασία δεν διαρκεί πάνω από πέντε λεπτά (εδώ σας αφήνω ένα link με οδηγίες από το Youtube).


Προς το παρόν η υπηρεσία απευθύνεται μόνο στους κατοίκους των Η.Π.Α. και η Apple στην ανακοίνωση της δεν αναφέρει κάτι σχετικά με την επέκταση της υπηρεσίας και σε άλλες χώρες.


Στο οικοσύστημα της Apple προστίθεται ένα στοιχείο το οποίο θα αυξήσει σημαντικά το brand loyalty των πελατών της.

Πρέπει να δούμε όμως και το οικονομικό όφελος που θα έχει αυτή η κίνηση καθώς το επιτόκιο του 4,15% είναι ιδιαιτέρως υψηλό και το σίγουρο είναι ότι δεν θα το πληρώνει η Goldman Sachs αλλά η Apple.

Αλλά αν κρίνουμε από την προηγούμενη συνεργασία της Apple με την Goldman Sachs, στην έκδοση της πιστωτικής κάρτας Apple Card η οποία έφτασε τους 6,7 εκατομμύρια κατόχους, θεωρούμε ότι και αυτή η συνεργασία θα έχει θετικό πρόσημο για τον τεχνολογικό γίγαντα.


Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε τις επόμενες μέρες αν θα υπάρξει κάποια αντίδραση από τον κλάδο των Τραπεζών, των Fintech και των παραδοσιακών ανταγωνιστών της εταιρείας όπως η Google, η Samsung, η Microsoft κ.α.

























NKDI0290_edited.jpg

Λίγα λόγια για μένα...

Let the posts
come to you.

Thanks for submitting!

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Pinterest
bottom of page