top of page

Το Γερμανικό Χρηματιστήριο σε νέα ιστορικά υψηλά

Παρά τα χιλιάδες δημοσιεύματα για μεγάλη επερχόμενη κρίση στην Γερμανική οικονομία, ο χρηματιστιστηριακός δείκτης DAX έκλεισε στις 16.759 μονάδες.


Η αίθουσα του Γερμανικού χρηματιστηρίου στην Φρανκφούρτη

Παρά το γεγονός ότι η βιομηχανική παραγωγή της χώρας είναι φέτος μειωμένη περισσότερο από 3% και παρόλο που το ΑΕΠ του Γ' τριμήνου έκλεισε στο -0,1% φλερτάροντας με την ύφεση, οι επενδυτές είναι αισιόδοξοι για την πορεία της μεγαλύτερης Ευρωπαϊκής οικονομίας. Η αισιοδοξία πηγάζει κυρίως από την μείωση του γερμανικού πληθωρισμού στο 2,3% καθώς σε συνδυασμό με την μείωση του πληθωρισμού στην υπόλοιπη ευρωζώνη δημιουργεί ελπίδες για μείωση των επιτοκίων από την ΕΚΤ το 2024.


Παράλληλα οι πληροφορίες σχετικά με μυστικές συνομιλίες μεταξύ Ουκρανών και Ρώσων για παύση των εχθροπραξιών δημιουργεί ελπίδες για τερματισμό των πολεμικών συγκρούσεων στην Ευρώπη.


O χρηματιστηριακός δείκτης DAX έχει εξαιρετική επίδοση μέσα στο 2023 φτάνοντας μέχρι σήμερα στο +20,37%.

Πρωταγωνιστές αυτής της κούρσας είναι οι Adidas, Heidelberg Materials AG, Rheinmetall AG, SAP SE και η τράπεζα Commerzbank AG.


Επίσης πολύ κοντά στα ιστορικά τους υψηλά είναι ο Γαλλικός χρηματιστηριακός δείκτης CAC-40 και ο Αμερικανικός δείκτης S&P 500.


Οι χρηματιστηριακές αγορές δεν χάνουν το ανοδικό momentum του Νοεμβρίου και συνεχίζουν για ένα εξαιρετικό κλείσιμο το 2023.
Οι χρηματιστηριακές αγορές δεν χάνουν το ανοδικό momentum του Νοεμβρίου και συνεχίζουν για ένα εξαιρετικό κλείσιμο το 2023.

Στις αγορές ομολόγων δεν είχαμε ιδιαίτερες μεταβολές την τρέχουσα εβδομάδα. Η πιο σημαντική κίνηση αφορά το δεκαετές ομόλογο της χώρας μας το οποίο πλησίασε το Ισπανικό στις 14 μονάδες βάσης.


Το euribor τριμήνου έπεσε στο 3,95% και φαίνεται ότι προσπαθεί να μπει σε καθοδικό κανάλι. Το αντίστοιχο του 6μηνου έπεσε στο 3,93% κλείνοντας χαμηλότερα του euribor τριμήνου για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο του 2022, δείχνοντας ότι μεσοπρόθεσμα αναμένεται μείωση των επιτοκίων από την ΕΚΤ.



Η αποδόση του Ελληνικού δεκαετούς ομολόγου πλησιάσε πολύ κοντά στο Ισπανικό.
Η αποδόση του Ελληνικού δεκαετούς ομολόγου πλησιάσε πολύ κοντά στο Ισπανικό.

NKDI0290_edited.jpg

Λίγα λόγια για μένα...

Let the posts
come to you.

Thanks for submitting!

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Pinterest
bottom of page