top of page

Ήδη βγάλαμε δύο τέλη κυκλοφορίας και μισή ασφάλεια αυτοκινήτου.

Οι τρεις εταιρείες που έχουμε στο χαρτοφυλάκιο μας ανακοίνωσαν τα μερίσματα που θα μοιράσουν για την χρήση του 2023.


Η ώρα των μερισμάτων του 2023 έφτασε
Η ώρα των μερισμάτων του 2023 έφτασε

Πιο αναλυτικά τα μερίσματα που ανακοίνωσαν ο ΟΠΑΠ, ο ΤΙΤΑΝ και η Mercedes αποτυπώνονται στον κάτωθι πίνακα.


Η απόδοση ανέρχεται ήδη στο 5,06% και ξεπερνάει οποιαδήποτε προθεσμιακή κατάθεση σε ευρώ
Η απόδοση ανέρχεται ήδη στο 5,06% και ξεπερνάει οποιαδήποτε προθεσμιακή κατάθεση σε ευρώ

Τα μερίσματα της Mercedes φορολογούνται με 25%, δηλαδή το ονομαστικό μέρισμα που θα μοιράσει φέτος η Γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ανέρχεται στα 5,3€/ μετοχή. Το ποσοστό αυτό της φορολογίας είναι από τα υψηλότερα ανάμεσα στις χώρες του ΟΟΣΑ, ενώ αντιθέτως στην Ελλάδα έχουμε απο τα χαμηλότερα ποσοστά φορολογίας μερισμάτων με μόλις 5%.


Το συνολικό ποσό των μερισμάτων που θα πιστωθούν στον τραπεζικό μου λογαριασμό για την χρήση του 2023 ανέρχεται στα 313,62€, αλλά δεν αποτελεί το τελικό ποσό, καθώς μπορεί κάποια από τις εταιρείες να μοιράσει το τελευταίο τρίμηνο του 2024 προκαταβολή μερίσματος για την τρέχουσα χρήση, όπως συνέβει με τον ΟΠΑΠ την προηγούμενη χρονιά.


Η απόδοση των μερισμάτων έναντι του αρχικού κεφαλαίου των 6.196€ που έχω επενδύσει, φτάνει το 5,06%, ποσοστό πολύ υψηλότερο σε σχέση με οποιαδήποτε προθεσμιακή κατάθεση σε ευρώ αλλά και σε σχέση με τις τρέχουσες αποδόσεις των δεκαετών Ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων.


Οι πιστώσεις των μερισμάτων, μου εξασφαλίζουν ήδη την πληρωμή τον φετινό Δεκέμβριο των τελών κυκλοφορίας των δύο αυτοκινήτων της οικογένειας μου (242€), ενώ περισσεύουν 71€ τα οποία θα χρησιμοποιηθούν ως μέρος για την αποπληρωμή της ασφάλειας του ενός εκ των δύο οχημάτων που ανέρχεται σε 180€...ας ελπίσουμε να λάβουμε και κάποια προκαταβολή μερίσματος το φθινόπωρο του 2024 για να καλύψουμε ολόκληρη την ασφάλεια αυτοκινήτου.


Ο μεσοπρόθεσμος στόχος μου είναι, με τα μερίσματα που λαμβάνω, να καλύπτω τα τέλη κυκλοφορίας (που ήδη έχει επιτευχθεί) των δύο αυτοκινήτων της οικογένειας μου, τις ασφάλειες τους (συνολικά 480€) και την οικογενειακή ασφάλεια Υγείας (περίπου 400€/ έτος).


Τέλος κλείνοντας ας ρίξουμε μια ματιά και στην απόδοση του χαρτοφυλακίου έτσι όπως έχει διαμορφωθεί στο κλείσιμο της σημερινής μέρας.

Η απόδοση του χαρτοφυλακίου έχει σχεδόν προσεγγίσει το +20%
Η απόδοση του χαρτοφυλακίου έχει σχεδόν προσεγγίσει το +20%










NKDI0290_edited.jpg

Λίγα λόγια για μένα...

Let the posts
come to you.

Thanks for submitting!

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Pinterest
bottom of page