top of page

Τα ξένα χρηματιστήρια στα κόκκινα...και το Ελληνικό εκτινάχθηκε στο +31%

Εξαιρετική εβδομάδα για τον Γενικό Δείκτη ο οποίος ανέβηκε σχεδόν κατά 8 ποσοστιαίες μονάδες.

Καφές και διάβασμα!
Καφές και διάβασμα!

Ανοδικό ξέσπασμα μετά τις εκλογές της προηγούμενη Κυριακής για τον Γενικό Δείκτη, ο οποίος αν συνεχίσει με την φόρα που έχει πάρει φέτος, θα ξεπεράσει τις 1.300 μονάδες που έχει να τις δει από το 2014.


Η αγορά ήδη αρχίζει να προεξοφλεί την επενδυτική βαθμίδα από τους οίκους αξιολόγησης αν και θα έχουμε μια πιο σαφή εικόνα μετά τις δεύτερες εκλογές.


Στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές αγορές είδαμε τον DAX να διορθώνει από τα ιστορικά υψηλά της προηγούμενης Παρασκευής (16.275 μονάδες) και να κλείνει την εβδομάδα με απώλειες 1,79% λίγο παρακάτω από τις 16.000 μονάδες (15.983).


Στις Η.Π.Α. η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από την αύξηση του πλαφόν του χρέους για το οποίο φαίνεται ότι Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί είναι κοντά σε συμφωνία. Ο Dow Jones γύρισε οριακά αρνητικός για το 2023, ενώ η ετήσια απόδοση του S&P 500 πλησιάζει το 10%.


Ο Γενικός δείκτης ανέβηκε 7,82% μέσα στην εβδομάδα
Ο Γενικός δείκτης ανέβηκε 7,82% μέσα στην εβδομάδα

Στις αγορές των ομολόγων είδαμε για ακόμη μια εβδομάδα ανοδικές τάσεις με το Γερμανικό να υπερβαίνει το 2,5% και το Γαλλικό να φτάνει το 3,09%.


Το Ελληνικό δεκαετές ομόλογο παρέμεινε κάτω από το 4% φτάνοντας το 3,90%.


Στο μέτωπο του επιτοκίου Euribor που αφορά εκατομμύρια δανειολήπτες στην Ευρωζώνη, το euribor τριμήνου πλησιάζει το 3,5% ενώ το αντίστοιχο του εξαμήνου ανέβηκε στο 3,76%.


Το Ελληνικό δεκαετές σχεδόν μισή ποσοστιαία μονάδα κάτω από το Ιταλικό
Το Ελληνικό δεκαετές σχεδόν μισή ποσοστιαία μονάδα κάτω από το Ιταλικό

NKDI0290_edited.jpg

Λίγα λόγια για μένα...

Let the posts
come to you.

Thanks for submitting!

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Pinterest
bottom of page