top of page

Ο Γενικός Δείκτης έσπασε το φράγμα των 1.300 μονάδων και πέταξε στο + 42,57%

Η εβδομάδα έκλεισε στο + 3,70% με το Ελληνικό Χρηματιστήριο να κλείνει σε υψηλά 9 ετών.

bull market

Στις διεθνείς αγορές επικράτησε πολύ θετικό κλίμα την εβδομάδα που μας πέρασε κάτι το οποίο επηρέασε και την δική μας χρηματιστηριακή αγορά.


Στην Αμερική τα νέα από τo μέτωπο του πληθωρισμού, ο οποίος οδεύει προς το 3%, είναι πολύ θετικά ενώ παράλληλα τα καταπληκτικά κέρδη των Αμερικανικών τραπεζών έδωσαν το καύσιμο για να ξεπεράσει ο S&P 500 τις 4.500 μονάδες.


Η JP Morgan Chase Bank (μία από τις μετοχές της short list μου) ανακοίνωσε αποτελέσματα β' τριμήνου, με την κερδοφορία να αυξάνεται κατά 67% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο. Η άνοδος αυτή οφείλεται στα υψηλά επιτόκια και την εξαγορά - διάσωση της First Republic Bank. Η μετοχή της Τράπεζας έκλεισε κοντά στα υψηλά έτους ακουμπώντας τα 150$. Στο σημείο αυτό να θυμίσω ότι στις αρχές του 2009 (στο αποκορύφωμα της χρηματοοικονομικής κρίσης) η μετοχή είχε κλείσει στα 22,85$.


Στις Ευρωπαϊκές αγορές το κλίμα ήταν πολύ θετικό αλλά τα βλέμματα στρέφονται στην ερχόμενη Τέταρτη όταν η Eurostat θα ανακοινώσει τον πληθωρισμό για τον μήνα Ιούνιο (πληθωρισμός Μάϊος 2023: 6,1%).



Στον πίνακα βλέπουμε την τεράστια ψαλίδα απόδοσης μεταξύ του Ελληνικού Χρηματιστηρίου και των κυριότερων ανεπτυγμένων αγορών
Στον πίνακα βλέπουμε την τεράστια ψαλίδα απόδοσης μεταξύ του Ελληνικού Χρηματιστηρίου και των κυριότερων ανεπτυγμένων αγορών

Στις αγορές ομολόγων επικράτησε μια σχετική ησυχία με τις αποδόσεις των κυριότερων δεκαετών εκδόσεων να μειώνονται από 0,15% - 0,20%.


Στο μέτωπο των επιτοκίων το euribor τριμήνου ανέβηκε ελαφρώς στο 3,66% και το euribor εξαμήνου πλησίασε το 4%.

Η απόδοση του δεκαετούς Ελληνικού ομολόγου έπεσε στο 3,75% από το 3,93%
Η απόδοση του δεκαετούς Ελληνικού ομολόγου έπεσε στο 3,75% από το 3,93% την προηγούμενη Παρασκευή




NKDI0290_edited.jpg

Λίγα λόγια για μένα...

Let the posts
come to you.

Thanks for submitting!

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Pinterest
bottom of page