top of page

Σε ιστορικά υψηλά ο ΤΙΤΑΝ

Το 2023 ήταν μια εξαιρετική χρονιά για την εταιρεία κάτι το οποίο αποτυπώνεται και στην πορεία της μετοχής


Εργοστάσιο τσιμέντου

Την εβδομάδα που μας πέρασε, η μετοχή της ΤΙΤΑΝ την οποία έχω και στο χαρτοφυλάκιο μου, έκλεισε στα 23,35€ γράφοντας πλέον απόδοση +44% από την ημέρα που την αγόρασα (16,18€). Δεν μπορώ να πω βέβαια ότι χάρηκα ιδιαίτερα καθώς είχα σκοπό να αγοράσω και άλλες μετοχές φέτος αλλά θα δούμε πως θα προχωρήσουμε μετά από αυτή την καταπληκτική άνοδο.


Να την πουλήσω;


Θα ήταν μια σωστή επενδυτική απόφαση να δώσω τις μετοχές και να "γράψω" ένα καλό κέρδος αλλά όπως έχω ξαναγράψει είμαι επενδυτής long term. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι κάποια στιγμή δεν θα την αποχωριστώ αλλά θεωρώ ότι είναι νωρίς καθώς η εταιρεία είναι στο peak της ανάπτυξης της, με την ζήτηση για τα προϊόντα της να είναι πολύ ισχυρή. Παράλληλα η εταιρεία ευνοείται και από τις πολύ καλές τιμές του τσιμέντου οι οποίες παρουσιάζουν αύξηση άνω του 10% τον τελευταίο χρόνο.


Τέλος δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου της παγκοσμίως με σημαντική παραγωγή στις Η.Π.Α.


Τα καθαρά κέρδη στο εξάμηνο του 2023 ήταν υπερδιπλάσια σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2022
Τα καθαρά κέρδη στο εξάμηνο του 2023 ήταν υπερδιπλάσια σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2022

Όσον αφορά την εβδομάδα που μας πέρασε οι χρηματιστηριακές αγορές έκλεισαν με άνοδο με τις Ευρωπαϊκές να ξεχωρίζουν. Όσο οι καταναλωτές δεν περιορίζουν τις δαπάνες τους σε Η.Π.Α. και Ευρωζώνη τα οικονομικά αποτελέσματα των εταιρειών θα κινούνται σε ολοένα και υψηλότερα επίπεδα.


΄Εχουν αρχίσει σταδιακά και οι ανακοινώσεις των ετήσιων αποτελεσμάτων του 2023 τα οποία θα δώσουν και την κατεύθυνση για την τρέχουσα χρονιά.


Ο δείκτης των 500 μεγαλύτερων εταιρειών των Η.Π.Α. κλείνει σε νέα επίπεδα ρεκόρ και βρίσκεται πλέον μια ανάσα από τις 4.900 μονάδες.


Στην Ελλάδα ο Γενικός Δείκτης θα προσπαθήσει να προσεγγίσει τις 1.400 μονάδες αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα που έχουν αρχίσει σταδιακά να να νακοινώνουν οι Ελληνικές εισηγμένες επιχειρήσεις.



Σημαντικά εβδομαδιαία άνοδος σε Γερμανία, Γαλλία και Ηνωμένο Βασίλειο
Σημαντικά εβδομαδιαία άνοδος σε Γερμανία, Γαλλία και Ηνωμένο Βασίλειο

Στις αγορές ομολόγων η εβδομάδα ήταν... σαν να μην πέρασε! Οι αποδόσεις στις περισσότερες εκδόσεις των δεκαετών ομολόγων παρέμειναν στα ίδια επίπεδα με την προηγούμενη Παρασκευή.


To euribor τριμήνου έπεσε κάτω από το 3,90% για πρώτη φορά μετά από ένα μήνα.


Η διαφορά μεταξύ του Ελληνικού και του Ισπανικού 10ετούς ομολόγου έφτασε στις 10 μονάδες βάσης
Η διαφορά μεταξύ του Ελληνικού και του Ισπανικού 10ετούς ομολόγου έφτασε στις 10 μονάδες βάσης

Τα ανωτέρω, δεν αποτελούν προτροπή ή σύσταση για αγορά, πώληση ή οποιαδήποτε πράξη ή συμμετοχή σε πράξεις επί μετοχών, ομολόγων και λοιπών χρηματοοικονομικών προϊόντων και υπηρεσιών.





NKDI0290_edited.jpg

Λίγα λόγια για μένα...

Let the posts
come to you.

Thanks for submitting!

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Pinterest
bottom of page