top of page

Στο +15% το Ελληνικό Χρηματιστήριο

Ο Γενικός Δείκτης ανέβηκε 2,69% αυτήν την εβδομάδα παρόλο που διήρκεσε μόνο τέσσερις μέρες λόγω του Πάσχα των Καθολικών.

Στα υψηλά έτους έκλεισαν οι μετοχές της Μυτιληναίος, Coca Cola 3E και ΟΛΠ.


Το Ελληνικό Χρηματιστήριο φαίνεται ότι δεν επηρεάζεται από την προεκλογική περίοδο και έχει επικεντρωθεί στα πραγματικά μακροοικονομικά στοιχεία και στα πολύ καλά θεμελιώδη μεγέθη πολλών εισηγμένων εταιρειών. Τα μηνύματα από την ερχόμενη τουριστική περίοδο είναι πολύ θετικά ενώ παράλληλα τα στοιχεία από την εκτέλεση του φετινού προϋπολογισμού δείχνουν ότι το πρωτογενές πλεόνασμα θα κινηθεί πάνω από το 1% και ο λόγος χρέους/ΑΕΠ αναμένεται να κλείσει στο 156%.


Στις χρηματιστηριακές αγορές των ΗΠΑ και της Ευρωζώνης οι δείκτες κινήθηκαν σε θετικά επίπεδα χωρίς ακραίες διακυμάνσεις.


Από την επόμενη εβδομάδα το ενδιαφέρον στρέφεται στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων α' τριμήνου 2023 των Αμερικανικών Τραπεζών.


Στις αγορές ομολόγων εξακολουθεί να επικρατεί σταθερότητα με τις αποδόσεις να μην παρουσιάζουν ιδιαίτερες διακυμάνσεις. Το δεκαετές Ελληνικό ομόλογο επανήλθε άνω του 4% κλείνοντας στο 4,05%.


Το Euribor τριμήνου έκλεισε στο 3,07%, ελαφρώς αυξημένο σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και το Euribor εξαμήνου έκλεισε σχεδόν αμετάβλητο στο 3,34%.

Στα πολύ θετικά νέα για τους Έλληνες δανειολήπτες είναι η πρόθεση της κυβέρνησης να παγώσει την άνοδο των επιτοκίων στα κυμαινόμενα στεγαστικά δάνεια για 12 μήνες. Η απόφαση αφορά τους ενήμερους δανειολήπτες και αυτούς που έχουν ενήμερη ρύθμιση αλλά και όσους έχουν στεγαστικό σε ελβετικό φράγκο.





NKDI0290_edited.jpg

Λίγα λόγια για μένα...

Let the posts
come to you.

Thanks for submitting!

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Pinterest
bottom of page