top of page

Πως να δουλεύεις για έναν ηλιθίο

Σε όλους τους υπαλλήλους (ιδιωτικούς ή δημόσιους) έχει τύχει κάποια στιγμή στην καριέρα τους, να πέσουν πάνω σε ένα αφεντικό που έχει κατώτερη ακαδημαϊκή ή κοινωνική μόρφωση.

Βιβλίο: πως να δουλεύεις για έναν ηλίθιο

Ο John Hoover, Phd είναι σύμβουλος επιχειρήσεων ο οποίος έχει εργαστεί πολλά χρόνια ως στέλεχος σε μεγάλες πολυεθνικές επιχειρήσεις όπως η Disney Company, περνώντας από όλα τα επίπεδα ιεραρχίας ενώ έχει δραστηριοποιηθεί και ως επιχειρηματίας έχοντας την δική του επιχείρηση.


Η συσσώρευση όλων αυτών των εμπειριών του ως εργαζομένου, αφεντικού, συμβούλου και καθοδηγητή ηγεσίας, τον οδήγησαν στο να γράψει αυτό το υπέροχο βιβλίο μέσω του οποίου μοιράζεται τα επιχειρηματικά του βιώματα και εμπειρίες.

Το βιβλίο αναφέρεται στο Ηλίθιο Αφεντικό (Η- Αφεντικό) που όλοι έχουμε συναντήσει και μέσα από τον χιουμοριστικό τρόπο γραφής δίνει γροθιά στο στομάχι με τις αλήθειες που καταγράφει.


Οι συμβουλές που παρέχει είναι πολύ χρήσιμες σε όσους έχουν περιέλθει σε επαγγελματικό αδιέξοδο έχοντας να αντιμετωπίσουν καθημερινά ένα Η- Αφεντικό.


Ο Δρ Χούβερ επιμένει ότι όσο και να προσπαθήσουμε να πολεμήσουμε το Η-Αφεντικό, οι πιθανότητες να κερδίσουμε είναι συντριπτικά εναντίον μας. Μερικοί από τους λόγους που παραθέτει είναι οι κάτωθι.


- Το Η- αφεντικό έχει την εξουσία εκ της θέσεως του, που του παρέχει πολλά όπλα στην φαρέτρα του για να σε αντιμετωπίσει

- Ο ανώτερος του Η- Αφεντικού είναι του ίδιου πνευματικού επιπέδου καθώς.... αυτός τον επέλεξε!

- Ακόμα και εάν ο ανώτερος του Η- Αφεντικού καταλάβει την λάθος επιλογή που έκανε τοποθετώντας τον στο τμήμα σας, δεν θα το αποδεχτεί γιατί θα εκτεθεί επαγγελματικά στους υφισταμένους του


Υπάρχει ελπίδα;


Ναι υπάρχει ελπίδα. Αρκεί να παλέψουμε εσωτερικά μέσα μας με τον θυμό που μας κατατρώει τα σωθικά και να αποδεχτούμε την ύπαρξη της ηλιθιότητας του αφεντικού στην καθημερινότητα μας.


Ο συγγραφέας τονίζει πολλές φορές μέσα από τις σελίδες του βιβλίου του, ότι ο θυμός κάνει κακό στον εργαζόμενο και όχι στο Η- Αφεντικό. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά είναι ένα δηλητήριο το οποίο καταπίνουμε εμείς.


Ο Δρ Χούβερ παραθέτει συνολικά δέκα διαφορετικούς τύπους αφεντικών αλλά ασχολείται με το Η- Αφεντικό γιατί αυτού του είδους τα αφεντικά είναι η πολυπληθέστερη ομάδα.


Προσπαθεί να μας εξηγήσει ότι υπάρχουν παντού και ότι δεν πρέπει να μας εκπλήσσει η ύπαρξη τους, καθώς στην επιχειρηματική πραγματικότητα δεν επιλέγονται οι καλύτεροι για ηγέτες αλλά οι πιο "αρεστοί" και οι πιο "βολικοί".


Η αποδοχή της πραγματικότητας και η αντιμετώπιση της καθημερινότητας με ένα Η- Αφεντικό, είναι μια δύσκολη διαδικασία η οποία περιλαμβάνει δώδεκα βήματα. Τα βήματα αυτά περιγράφονται αναλυτικά στο βιβλίο καθώς και ο τρόπος για να ολοκληρώσουμε κάθε στάδιο της διαδικασίας αυτής.


Η γνώμη μου


Το βιβλίο αυτό μου άρεσε πολύ γιατί είναι πολύ κοντά στην επιχειρηματική πραγματικότητα. Γράφτηκε από ένα συγγραφέα ο οποίος φαίνεται ότι έχει σημαντική εμπειρία στον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων και ο οποίος δεν περιορίζεται σε θεωρητικές και μη πρακτικές σκέψεις.


Δίνει πολύ καλές συμβουλές οι οποίες θεωρώ ότι θα βελτιώσουν σημαντικά την επαγγελματική σας καθημερινότητα.



NKDI0290_edited.jpg

Λίγα λόγια για μένα...

Let the posts
come to you.

Thanks for submitting!

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Pinterest
bottom of page