top of page

Ο πρώτος επενδυτικός στόχος επετεύχθει για την φετινή χρονιά

Όταν επενδύουμε σε μετοχές και σε ομόλογα θα πρέπει να έχουμε συγκεκριμένους ποσοτικούς στόχους για να μην χάνουμε τον προσανατολισμό μας.


Στόχος για βελάκια

Όταν στα τέλη Μαϊου αποφάσισα να ξαναμπώ στην αγορά, μετά από σχεδόν 9 μήνες απουσίας, είχα θέσει τους αρχικούς στόχους του χαρτοφυλακίου μου.


Ο πρωταρχικός στόχος μου ήταν να πληρώνονται τα τέλη κυκλοφορίας της συζύγου μου και τα δικά μου από τα μερίσματα που θα λαμβάνω από τις μετοχές του χαρτοφυλακίου μου.


Παρά το γεγονός ότι φέτος δεν έλαβα μέρισμα από την Mercedes (λόγω του ότι αγόρασα τις μετοχές της αφού είχε ήδη μοιράσει μέρισμα) κατάφερα να καλύψω το ποσό των τελών που ανέρχεται στα 240€ με τα μερίσματα και τις επιστροφές κεφαλαίου που διένειμαν οι άλλες δύο μετοχές του χαρτοφυλακίου μου...η Τιταν και ο ΟΠΑΠ.


Τα συνολικά μερίσματα που εισέπραξα το 2023 ανέρχονται στα 248,66€
Τα συνολικά μερίσματα που εισέπραξα το 2023 ανέρχονται στα 248,66€

Έτσι λοιπόν τα συνολικά έσοδα από το χαρτοφυλάκιο των 6.296,05€ που δημιούργησα ανέρχονται στα 248,66€.


Αυτό σημαίνει απόδοση 3,94%... πολύ ανώτερη από τις προθεσμιακές καταθέσεις στην Ελλάδα...


Εάν είχα προλάβει να λάβω και το μέρισμα της Mercedes (μικτό: 5,2€ - καθαρό: 3,9€) τότε θα προστίθονταν άλλα 195€ κάτι που θα οδηγούσε την απόδοση του χαρτοφυλακίου στο 7%...!!!


Έτσι λοιπό τον φετινό Δεκέμβριο δεν θα με απασχολήσουν τα τέλη κυκλοφορίας... στην ουσία αυξάνω το διαθέσιμο εισόδημα του μήνα, καθώς δεν θα χρειαστεί να δεσμεύσω το ποσό αυτό από τον μισθό του Δεκεμβρίου ή το Δώρο Χριστουγέννων.


Για την επόμενη χρονιά ο στόχος μου είναι να πληρωθούν τα τέλη κυκλοφορίας της οικογένεια μου και η ασφάλεια αυτοκινήτου της συζύγου μου (180€)...και μακάρι να περισσέψει και ένα ποσό για να πληρώσω και μέρος της δικής μου ασφάλειας αυτοκινήτου (298€).







NKDI0290_edited.jpg

Λίγα λόγια για μένα...

Let the posts
come to you.

Thanks for submitting!

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Pinterest
bottom of page